Всичко около Българската Мафия

„Другите държави си имат МАФИЯ – В България МАФИЯТА си има държава.“

Как да печелим онлайн пари ?

Всичко за PTC (pay-to-click) сайтовете и как да печелим пари от интернет.

След като по-няколко пъти на ден се пита за пари от интернет, реших да напиша една малко по-дълга от нормалното тема, с надеждата питанията да престанат.

Първо ето ви доказателство, че плащат:

I. Какво е PTC-сайт?

Съкращението PTC идва от pay-to-click или буквално плащане на клик.
ПТС индустрията е огромна и се зароди неотдавна. Тези сайтове са мостът между рекламодатели и потребители. PTC-сайтовете плащат на потребителите си да разглеждат рекламите посместени от рекламодателите им.

II. Какво е заплащането?

Заплащането е различно, но най-разпространеното е по 0.01$ на клик. Избягвайте тези които твърдят че плащат повече -> в повечето случаи са измамници.
Има минимална сума която трябва да съберете преди да си изтеглите парите. Тя е между 3$ и 10$, зависи от големината на сайта (по-големите сайтове, поради броя на потребителите си имат повече заявки за плащане и затова увеличават минимума, за да намалят тези заявки.)
Броя на рекламите, които можете да прегледате е между 10 и 20, а ако сте ъпгрейднат потребител бройката е 30-50.

III. Заплащането не е ли твърде малко?

Една проста сметка 30 дни по 20 реклами по 0.01$ – 30х20х0.01$=6$.
На пръв поглед наистина изглежда малко, но по-големи суми се правят с притежанието на реферали.

IV. Какво е реферал?

Реферал идва от английското referral, което идва от referr или в превод пренасочвам. Това е човек, който сте насочили към съответният PTC сайт. Този ПТС сайт ви предоставя линк чрез който да “пренасочвате” потребители. Когато някой се регистрира, чрез вашия линк този потребител се води ваш реферал. Рефералите ви изкарват пари за вас. Вие изкарвате от тях толкова колкото те зикарват за себе си. Ако аз съм ваш реферал и днес изкарам 1$ то и вие изкарвате 1$ без да сте правил нищо.

V. Колко мога да изкарвам от реферали?

Преди малко сметнахме че средно без реферали човек изкарва 6$ на месец. Представете си че имате 10 реферала, от които всеки изкарва по 6$ за месец.
10 реферала по 6$ + вашите 6$ = 66$.
Тази сума е без ограничение.
Единственото ви ограничение идва от броя на рефералите ви.
Ако имате ще изкарвате 60$ ако имате 100 – 600$.
Разбира се тези суми са при абсолютен максимум на активни реферали, но съвсем сопкойно със 100 реферала можете да изкарвате между 200 и 300$ на месец (както е и в моя случай).

VI. Как се добиват реферали?

Това е най-дългата, но и най-важната секция в темата.

Има два основни начина човек да се сдобие с реферали – да си ги намери сам или да си ги закупи от съответният PTC сайт.

1) Покупка на реферали

Всеки сайт продава собствените си потребители (тези които не са регистрирани към никой) като реферали, като от това докарва основните си приходи. Цената на рефералите варира между 1-2$ като тя зависи от количеството, което желае да закупи потребителя. Има един основен проблем при покупката на реферали – никога не можем да сме сигурни какъв процент от закупените реферали ще бъдат активни потребители – този процент може да е 0, може да е и 100%. Всичко е само до късмет. Обикновено активните реферали в пакета са 30-70%. Този метод е най-бърз, най-удобен и най-лесен от всички, но за сметка на това е и най-скъп. В рамките на нормалното е парите инвестирани в съответния пакет, да бъдат възвърнати за 20-30 дена.

2) Лично набиране на реферали.

Има много и най-различни начини, които ще опиша според сложността им и нужните инвестиции за осъществяването им.

– Най-простият метод, при който не се изискват никакви инвестиции, освен време и търпение е привличането на приятели. Обикновено могат да се привлекат до 10, максимум 20 познати, тъй като повечето хора са песимистични спрямо работа и заплащане по интернет , а и парите им се струват смешни.

– Следващият метод, който също не изисква инвестиция, е поставянето на рефералния линк в подписи в форуми. Подписът във форум представлява съобщение, което се появява всеки път, след всеки пост, който направил потребителя във форума. Трикът тук може да се опише с простата фраза „Думите продават”. Тъй като подписа трябва да е кратък текст или банер, той трябва да привлича вниманието, трябва да предизвика интерес. Подходящи за използване са недовършените изречения, както и въпроси. Нужно е само потребителя да кликне на предоставения му линк, след това всичко зависи от неговото желание. Дори и най-виртуозния текст няма как да предизвика достатъчно внимание ако не бъде видян.
Следващата стъпка в този метод е честото участие във форуми. На първо място форумите не трябва да са каквито и да е – не може да рекламираме подобен сайт във медицински форум. Тъй като нужните форуми са за маркетинг, реклама, онлайн доходи и др. това не е проблем, защото те са много на брой. Има два начина да се участва подходящо във форум, така че рекламата да се вижда от достатъчно хора и да си заслужава усилията:
1. Да се създаде тема, която се очаква да бъде популярна
2. Да се отговори първи на тема, която се очаква да е популярна
Добре е потребителят да има поне минимални познания по темата в която ще участва.

Най-важното е резултатите да си заслужават усилията, затова е нужно често сами да пускаме тема или да отговаряме първи – така рекламата ни няма да се загуби сред много страници, а ще бъде там на първо място и ще се набива на очи.

Най-важното – не спамете!

– Следващото ниво е рекламирането на рефералния линк във други сайтове. Тук вече се намесват инвестиции, понякога сериозни – понякога не, но планирането е задължително. Повечето хора просто си плащат рекламата в няколко сайта и чакат резултати – в такъв случай резултатите често са плачевни. Най-подходящите рекламни площадки са други PTC сайтове – можем да сме сигурни, че аудиторията е подходяща, няма нужда от допълнително таргетиране, но все пак това не е всичко.

Рекламирането в PTC сайтове е два вида – за посещение на сайта който рекламираме, или за регистрация. За регистрация на потребители се заплаща около 10 пъти повече, но често има по-голям ефект отколкото посещението.

Рекламата на посещения, дава най-добри резултати когато рекламираният сайт е слабо познат или нов – шансът потребителите на рекламната площадка да не са регистрирани в него се увеличава драстично, както и резултатите от рекламата ни.

Другият важен елемент е постоянното присъствие – рекламирането в по-големи количества и на няколко различни платформи би донесло най-добрите резултати – дори първия път когато потребителя е видял рекламата да не се е регистрирал, със всеки следващ път и място, където я види възможността той да се регистрира се увеличава драстично.

Повечето хора използват повече от един PTC сайт и рекламирането на всеки линк по отделно, би излязло прекалено скъпо. Този проблем се решава чрез изграждането на собствен сайт – сайтът не е нужно да има някаква по-специфична идея може да съдържа няколкото линка, но това ще доведе само до загуби.

За предпочитане е, а и не много сложно за изпълнение, потребителя да си направи един средностатистически сайт (може да е и с готова програма), в който включва линковете, обяснения за всеки PTC сайт в който участва, снимки на плащанията за достоверност и много други. След това остава само рекламата на този сайт, като разликата с предишната под-тема е че тук рекламираме повече от един линк едновременно. Много важно тук е и регистрирането на изготвения от потребителя сайт в по-известните търсачки, за максимализирани на резултатите.

VII. Какво е scam?

Scam в превод означава измама. Това са сайтове, които не плащат на потебителите си.

VIII. Как да разбера дали даден сайт е измама?

Това понякога е сложно особено при туко що появилите се сайтове, но има няколко основни начина да разберете това.

1. Проверете как приема плащания сайтът (кой payment processor използва). Ако това е paypal, то не се занимавайте с този сайт – от няколко месеца paypal промени политиката си и вече не работи с PTC сайтове. Всички които твърдят че го ползват, очевидно са измамници.

2. Проверете колко плаща на клик. Ако е повече от 0.02$ то сайтът е най-вероятно измама.

3. Проверете дали сайтът има форум – това не е гаранция, но е плюс. Ако няма е почти сигурна измама.

4.
Проверете мненията във форума – дали другите потребители получават парите си.

IX. Как така сайтът наистина ми плаща за нещо такова? Нали безплатен обяд няма?

Безплатен обяд наистина няма. Но тук сме далеч от безплатния обяд. Това е все едно собственика на data.bg вместо да рекламира в някой друг голям сайт, той плаща директно на хората да посещават сайта му, като си спестява много разоди. Това плащане става чрез PTC сайтовете, които прибират малко комисионна за това, че са посредник между рекламодателя и потребителите. На практика всички печелят и системата работи.

X. Как си получавам парите?

Повечето сайтове използват alertpay.com. Това е алтернатива на paypal.com, използването му е почти идентично, а как се работи с paypal.com може да прочетете тук.

XI. Кои сайтове са сигурни и не са scam?

Има много такива сайтове и повечето ще ги разберете в развитието си в бизнеса. Аз лично съм потребител в над 10 такива, тук ще ви напиша 5 от най-добрите и най-известни в бранша.

Ако имате въпроси, моля пишете в тази тема, не пускайте нови…

Доказателството още веднъж

ЕТО ВИ ВРЪЗКА КЪМ САЙТА,КОЙТО Е ТЕСТВАН И КОРЕКТЕН В ЗАПЛАЩАНИЯТА СИ КЪМ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ.

Ето ще постна схема, която написах на Notepad. Изчислил съм при колко реферала какви пари могат да се вземат:


15 реферала – 17 $15 реферала по 10 реклами на ден = 1,5 $ на ден
за 12 дена се събират още 17 $ -> купувам още 15 реферала

30 реферала по 10 реклами на ден = 3 $ на ден
за 6 дена се събират още 17 $ -> купувам още 15 реферала

45 реферала по 10 реклами на ден = 4,5 $ на ден
за 4 дена се събират още 17 $ -> купувам още 15 реферала

60 реферала по 10 реклами на ден = 6 $ на ден
за 17 дена се събират 100 $ -> купувам 100 реферала

160 реферала по 10 реклами на ден = 16 $ на ден
за 7 дена се събират още 100 $ -> купувам още 100 реферала

260 реферала по 10 реклами на ден = 26 $ на ден
за 4 дена се събират още 100 $ -> купувам още 100 реферала

360 реферала по 10 реклами на ден = 36 $ на ден
за 3 дена се събират още 100 $ -> купувам още 100 реферала

460 реферала по 10 реклами на ден = 46 $ на ден
за 3 дена се събират още 100 $ -> купувам още 100 реферала

560 реферала по 10 реклами на ден = 56 $ на ден
за 9 дена се събират 500 $ -> купувам 500 реферала

1060 реферала по 10 реклами на ден = 106 $ на ден
за 10 дена се събират 1000 $ -> купувам 2х500 реферала

2060 реферала по 10 реклами на ден = 206 долара на ден
за 5 дена се събират 1000$

за 30 дена се събират 6180 $ + 1000 $ (от предишните 5 дена) = 7180 долара

За да достигнем до толкова високо трябват 80 дни = около 3 месеца

3 месеца по 7180 $ = 21 540 $
1 година = 12 месеца (4х3 месеца) = 86 160 $

kk

5 comments април 15, 2008

Advertisements

20 Коментари to “Как да печелим онлайн пари ?”

 1. Тъпотии за баламурници. По- добре да миеш кенефи, отколкото да чакаш пари от ТАКЪВ ВИД ДЕЙНОСТ!

 2. pVm said

  Кенефи…. каза човекът със сайт „Как да печелим добри пари от Интернет“

 3. Аз мисля че на бай Апостол може да му се вярва, той живее от баламурници и вероятно ги разбира добре тези неща!;-)

 4. drebenG said

  az lichno pravq pari ot internet chesno kazano prodavam on line drehi i da vi kaja pravq po hilqda lv na mesec ne e mnogo no e pak dobre kato se ima na vpredvid kakva zaplata vzema bylgarina srednostatisticheskiq dobre e osven tva si bachkam i otdelno po drugi shemi taka ceh nqma losho dapraish kinta ot neta 🙂

 5. drebenG said

  mejdu dr. kak se deistva s paypal

 6. emil said

  бах мааму

 7. emil said

  бах мааму.

 8. krasimir said

  molq nQKOI KOito razbira ot vzimaneto na pari ot saita v koito si regnat da mi piSHe na skype NAKROMASTEROFALL

 9. Анонимен said

  Когато ми предложи един приятел да се занимаваме с това аз му се исмях,но речих да го изслушам и чесно казано схемата работи!

 10. СТЕФАН КОЛЕВ said

  Ами нова форма на пирамидите какво мога да кажа.

 11. Neli said

  molq,nakoy,koyto e zapoznat s pe4eleneto ot neta,da mi pi6e na skype neli_pevicata.Blagodarq predvaritelno!!!

 12. Анонимен said

  lija vsicko e lija ne vyarvayte

 13. Анонимен said

  men me ograbiha ot tezi saytove ne pravete greska ne se regitrirayte v tezi saytove molya vi

 14. http://chrisbrown.log.bg/article.php?article_id=78056

 15. zhivko said

  http://www.leemails.com/index.php?p=registro&r=121197
  tova e drug mnogo dobyr sait koito pla6ta v evro,ako mi stane6 referal i az 6te stana v edin ot tvoite saitove stiga da si siguren 4e pla6ta(toest da si vzemal ti pari) az ot tuk sym vzemal
  saita e na ispanski no nateb ne ti trqbva ezik za da klika6

 16. purri said

  Информацията е полезна и в голяма степен достоверна. Има перспектива, не във всички но има. Разбира се иска време, търпение, постоянство и стратегия 🙂

 17. san apostol said

  Апостоле, тая демонстрация на изпуснати нерви едва ли е щото всичко ти е наред, пич. При теб изглежда нещо много яко не върви, но проблема си е в теб и твоите интернет отрочета (ще ми се да напиша „недоносчета“, ама хайде…). Така че не е мястото тук да си изпускаш парата и нервите… За тая цел си има образовани люде (наречени психиатри), кадето ти препоръчвам да отидеш колкото е възможно по-скоро, защото тая агресия която струи от теб определено не предвещава нищо добро, както за теб самия, така и за хората от непосредственото ти обкръжение (ако има такива, което определено ме съмнява)…

 18. alumen67 said

  Апостол е спамер от N- та степен, по въпроса две мнения няма, той е болен мозък, не му обръщайте внимание, когато Господ е дарявал простотията на хората Апостол се е объркал и се е нареждал няколко пъти, по въпроса за PTC- сайтовете, съжалявам но са SCAM, т.е. сайтовете не плащат вече, фалшиви са, не си губете времето с тях 😉

 19. павел said

  Аз си направих рег в Neobux но там плащат бе по 0.01 по 0.001 на клик това какво трябва да означава?

 20. методи said

  дейност за наивници.преди години и аз опитах в „spedia net“за един месец спечелих „огромната“ сума от 15$ които на всичко отгоре и не получих-сайта ненадейно изчезна.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: